هویج خرد شده به دلیل آزادسازی بیشتر کاروتنوئیدها، جذب سریعتری نسبت به هویج خرد نشده دارد و لذا جهت مصرف مناسبتر است.
دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه در گفتگو با ایسنا با اشاره به مطلب فوق گفت: هویج مادهای سرشار از کاروتنوئیدهاست که مهمترین آن بتاکاروتن است. این ماده غذایی در داخل سلولهای هویج موجود است و برای دسترسی آسانتر به بتاکاروتنها میتوان از هویج پخته و خرد شده، استفاده کرد.
وی درباره
خواص هویج گفت: هویج به دلیل دارا بودن کاروتنوئیدهای فراوان که قابلیت
تبدیل به ویتامین A را دارند، منبع غنی از این ویتامین بوده و در جلوگیری
از سرطان بسیار موثر است. همچنین کاروتنوئیدها سبب تقویت ارتباط بین سلولی
شده و علاوه بر کاروتنوئید، دارای مواد قندی، فیبر و اسید فولیک نیز هست.
این
متخصص تغذیه درباره نحوه مصرف هویج اظهار کرد: بهتر است هویج در کنار
چربیهایی از قبیل شیر، پنیر، کره، خامه و روغن به مقدار روزانه 100 تا
200 گرم مصرف شود. همچنین توصیه میشود پوست هویج به دلیل تماس مستقیم با
خاک و احتمال ایجاد بیماری گرفته شود.
وی در ادامه پیرامون مصرف بیش از
حد هویج گفت: مضرات ناشی از مصرف هویج نادر است اما در صورت مصرف بیش از
اندازه سبب رسوب مواد رنگی زردرنگ در زیر پوست شده و ایجاد زردی میکند که
البته این زردی با یرقان متفاوت است.
کیمیاگر در پایان درباره نحوه
نگهداری هویج توصیه کرد: بهتر است ساقه سبز هویج تا زمان مصرف جدا نشود و
در مکان خنک و مرطوب نگهداری شود. همچنین جهت استفاده طولانی مدت میتوان
هویج را در کیسه سوراخ دار به مدت دو ماه در فریزر نگهداری کرد
من شما رو Add کردم.