کاروتنوئیدهای
موجود در میوه های رنگی و سبزیجات، عملکرد بینایی چشم را تقویت کرده و
مانع از ابتلا به بیماریهای چشمی ناشی از کهولت سن میشوند.
نتایج
مطالعاتی که در مجله علم غذا به چاپ رسید نشان داد که وجود دو ماده
کاروتنوئیدی به نامهای «lutein» و«zeaxanthin» در میوههای رنگی و سبزیجات
نقش مهمی در افزایش توانایی دید و عملکرد شبکیه چشم دارند.
پژوهشگران
پس از انجام آزمایشات مختلف نتیجه گرفتند؛ رنگدانههای موسوم به لوتین و
زیگزانتین، ناتوانی و ناراحتی چشم در موقع درخشندگی شدید را از بین
میبرند و در کاهش جذب نور در چنین حالتی نقش دارند و بر این اساس محدوده
دید انسان را افزایش میدهند.
آنها همچنین اعتقاد دارند که دو ماده
یاد شده از عدسی و شبکیه چشم محافظت میکنند و در کاهش ابتلا به بیماریهای
چشمی ناشی از کهولت سن و آب مروارید نقش دارند.