.: دنیای دانستنی ها :.

دانستنیهای کاربردی روز

.: دنیای دانستنی ها :.

دانستنیهای کاربردی روز

خواص زردچوبه

زردچوبه گیاهی یک ساله است و بومی هند و مناطق استوایی جنوب شرق آسیا
پودر زردچوبه ای که به عنوان ادویه مصرف می شود از ساقه زیرزمینی این گیاه به دست می آید...
قدمت مصرف زردچوبه بیش از 4 هزار سال است و به عنوان یکی از مهم ترین و پرمصرف ترین ادویه های جهان در انواع غذاها، مواد آرایشی،بهداشتی و دارویی به کار می رود.
در سال های اخیر تحقیقات زیادی در مورد ویژگی های تغذیه ای و آثار شفابخش آن در بهبود و پیشگیری از بیماری ها و سرطان های مختلف به ثبت رسیده است.
تولید جهانی زردچوبه بیش از یک میلیون تن در سال است و هند بیش از 80 درصد تولید جهانی و 60 درصد بازار صادرات آن را در اختیار دارد. از طرفی بزرگ ترین مصرف کننده و صادرکننده زردچوبه هم محسوب می شود.


چین، پاکستان، بنگلادش، نیجریه و تایلند از دیگر تولیدکنندگان زردچوبه دنیا هستند.
ایران، ژاپن، سریلانکا، امارات متحده عربی، انگلستان، کشورهای خاورمیانه وشمال آفریقا هم از واردکنندگان اصلی زردچوبه در دنیا هستند.
اسانس و مواد موثر تمام ادویه ها به حرارت حساس هستند و هرچه زمان و دمای طبخ بالاتر باشد، تخریب آن ها هم بیشتر می شود
برای به حداقل رساندن تخریب ترکیب های مفید ادویه ها، بهتر است آن ها را در اواخر پخت به غذا اضافه کرد
کورکومین (ترکیبی فنلی)، ماده موثر زردچوبه است که در اثر پخت وپز تخریب می شود و اگر از زودپز برای پختن غذایی که حاوی زردچوبه است استفاده شود، مقدار بیشتری از آن از بین خواهد رفت به طوری که با این روش پخت، پس از 10 دقیقه، نیمی از کورکومین زردچوبه از دست می رود.
البته طبخ زردچوبه روی رنگ آن اثر سوء چندانی ندارد.
زردچوبه یکی از پرمصرف ترین ادویه های دنیاست و به زعفران فقرا هم معروف است؛ چون با ایجاد رنگ زرد می تواند تا حدی به جای زعفران به کار رود ولی قادر به ایجاد عطر خاص آن نیست.
استفاده از مقدار کمی از آن باعث ایجاد رنگ زرد یکنواختی در غذا می شود و طعم ملایمی هم دارد.
زردچوبه جزء اصلی تشکیل دهنده پودر کاری و ادویه های ترکیبی است و قیمت مناسبی هم دارد، ضمن اینکه ذائقه بیشتر مردم کشورهای آسیایی آن را می پسندد
بر اساس آمار سازمان خوار و بار جهانی، ایران سالانه حدود 5 هزار تن زردچوبه وارد می کند که نشان از مصرف زیاد آن است.
زردچوبه حاوی 5 درصد روغن و 5 درصد اسانس است و به گرما، اکسیژن، رطوبت هوا و نور مستقیم حساس است و اگر در شرایط نامناسب نگهداری شود، عطر و طعمش دچار تغییر می شود بنابراین برای نگهداری ادویه هایی مانند زردچوبه، استفاده از ظرف های غیر قابل نفوذ به هوا، نور و رطوبت توصیه می شود.
زردچوبه رطوبت کمی دارد و در عین حال حاوی حدود 60 درصد نشاسته است، بنابراین در صورت رسیدن رطوبت به آن، حالت چسبندگی پیدا می کند. البته تحقیقات نشان می دهد که جنس ظرف هم در چسبندگی زردچوبه موثر است؛ به طوری که بسته های تهیه شده از پلی پروپیلن و پلی اتیلن در مقایسه با پلاستیک و فویل های چند لایه ای آلومینیومی (لامینت) مناسب نگهداری زردچوبه نیستند و چسبندگی بیشتری ایجاد می کنند.
برای جلوگیری از چسبندگی این ادویه به دیواره ظروف بهتر است که آن را در محیطی خشک نگهداری کرد و پس از هر بار استفاده در ظرف محکم را بست تا رطوبت به زردچوبه نفوذ نکند.
اگر از قاشق برای برداشتن زردچوبه استفاده می کنید، باید قاشقتان کاملا خشک باشد. نگهداری زردچوبه نیازی به یخچال و فریزر ندارد چون جزو مواد غذایی خشک است و در صورتنگهداری مطلوب در شرایط مناسب 2 سال خارج از یخچال قابل نگهداری است. برای جلوگیری از چسبندگی این ادویه به دیواره ظروف بهتر است که آن را در محیطی خشک نگهداری کرد و پس از هر بار استفاده در ظرف محکم را بست تا رطوبت به زردچوبه نفوذ نکند

نظرات 7 + ارسال نظر
amir چهارشنبه 6 دی‌ماه سال 1391 ساعت 07:19 ب.ظ http://pcnote.blogsky.com

مطالب وبلاگ شما بسیار مفید و جالب بود !
اگر مایل به تبادل لینک هستین به وب ما یه سری بزنید !

behzad چهارشنبه 6 دی‌ماه سال 1391 ساعت 09:46 ب.ظ Http://shadmehr-music26.blogsky.com

سلام وبلاگ خوبی دارید به دیدن ما هم بیاید از نظرهای شما استقبال خواهیم کرد
آدرس وبلاگ‎‎ با ما به روز باشید ‏
Http://shadmehr-music26.blogsky.com

پ چهارشنبه 6 دی‌ماه سال 1391 ساعت 10:14 ب.ظ

زردچوبه خاصیت ضد عفونی کننده هم داره و روده هارو ضد عفونی میکنه

پسرطلا چهارشنبه 6 دی‌ماه سال 1391 ساعت 10:18 ب.ظ

مهم ترین خاصیت زردچوبه، خاصیت صفرا آوری آن است. از دیگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضی مارها، ضد سموم کبدی، ضد باکتری، ضد سرطان، ضد نفخ و مقوی معده هستند.
شرح بعضی خواص مهم آن عبارتند از:
خاصیت ضد اکسیدان:
این خاصیت مربوط به هر دو دسته مواد محلول در آب و چربی آن است. این خاصیت زردچوبه قوی تر از ویتامین E است.
خاصیت ضد سرطان:
این خاصیت را مربوط به اثرات ضد اکسیدان مستقیم یا از طریق خنثی کردن رادیکال های آزاد و یا خنثی کردن بعضی از مواد موثر کارسینوژن می دانند که در آزمایشات داخل و خارج از بدن به اثبات رسیده است.
خاصیت ضد ورم:
خاصیت ضد ورم زردچوبه مشابه اثر کورتیزون یا فنیل بوتازون است.
زردچوبه و بیماری قلبی – عروقی:
زردچوبه دارای خاصیت کاهش کلسترول و جلوگیری از چسبندگی پلاکت ها است.
زردچوبه و کبد:
از نظر محافظتی اثراتی شبیه به گلی سریزین یا سیلی مارین را ایجاد می کند.
روده ای – معده ای:
زردچوبه دارای اثر ضد نفخ و ازدیاد آنزیم های روده و معده است. مقدار زیاد آن ممکن است باعث زخم شود؛ ولی مقدار کم آن باعث افزایش ترشحات معده شده و از زخم حاصل از استرس، الکل و ایندومتاسین جلوگیری می کند.
ویژگی ضد میکروبی زردچوبه:
اسانس زردچوبه دارای خاصیت ضد میکروبی به روی بسیاری از میکروارگانیسم ها از جمله استافیلوکوک، استرپتوکوک، کلستریدیوم، سارسینا، کورینه باکتریوم و خاصیت ضد قارچی است.
مقدار مصرف
مقدار مصرف دارویی روزانه زردچوبه حدود 5/1 تا 3 گرم است که می توان در دوزهای نیم تا یک گرمی در سه نوبت مصرف کرد. هم چنین بهتر است از فرآورده های استاندارد شده به عنوان دارو مصرف شوند.

[ بدون نام ] چهارشنبه 6 دی‌ماه سال 1391 ساعت 10:22 ب.ظ

از دیگر خواص زردچوبه می‌توان به قابض بودن، ادرارآور، خلط آور، محافظ معده، بندآورنده خون، محافظ کبد، کاهش دهنده چربی خون و مقوی معده اشاره کرد.

شــــــــــــــــــــینیلی چهارشنبه 6 دی‌ماه سال 1391 ساعت 11:35 ب.ظ http://shinili.blogsky.com/

جالب بود . نمی دونستم اینارو ... ممنون

خانم سرآشپز شنبه 16 دی‌ماه سال 1391 ساعت 10:17 ب.ظ

من زردچوبه همیشه تو غذاهام میریزم و طعمش رو دوست دارم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد