1 جوشهای خود را فشار ندهید. این کار باعث تشدید آکنه و گسترش التهاب میگردد. فشار دادن جوشها به ندرت لازم است ولی اگر لازم باشد که جوشهای سر سفید و سر سیاه فشرده شوند این کار باید توسط متخصص انجام شود.
2 صورت خود را روزی دو بار با آب ولرم و پاککننده ملایم به آرامی بشویید. جوش صورت به دلیل بهداشت کم و نامناسب نیست. در واقع شستشوی شدید باعث تحریک پوست و تشدید آکنه میشود.
هنگام خرید مواد آرایشی پوست و مو دقت کنید که کومدون زا (مولد آکنه) نباشد و لفظ non comedogenic روی آن حک شده باشد. این لفظ یعنی که ضد آفتاب یا ماده آرایشی کاربردی باعث انسداد سوراخها و در نتیجه تشدید آکنه نمیشود.
3
موی چرب یا لوازم ورزشی در تماس با پوست میتواند باعث تحریک پوست و تشدید آکنه شود. پس اگر موی شما چرب است، هر روز آن را شستشو دهید و از تماس آن با پوست جلوگیری کنید. دقت کنید موادی که به موهای خود میمالید چرب نباشد.
4
پوشیدن لباس نخی زیر لباسهای ورزشی از تماس با پوست جلوگیری میکند.
اجازه دهید اثرات داروها با گذر زمان ظاهر شود. از پزشک خود راجع به شروع اثر داروها و زمان حداکثر اثر دارو بپرسید. به طور معمول 6 تا 8 هفته طول میکشد تا اثر داروها شروع شود، پس تا این زمان داروها را منظم مصرف کنید.
5
داروها را دقیقا طبق نظر پزشکتان مصرف کنید. مصرف بیش از حد داروها نه تنها باعث بهبود سریعتر نمیشود بلکه گاهی آکنه را بدتر میکند.
از آفتاب دوری کنید. برخلاف نظر عامه مردم آفتاب گرفتن (tanning) و تابش معمول آفتاب آکنه را بدتر میکند. به علاوه بعضی از داروهای آکنه،پوست را به تابش آفتاب و اشعه ماورای بنفش حساس میکند و میتواند موجب آفتاب سوختگی شود، پس مهم است که از وسایل محافظت از آفتاب (کلاه، ضدآفتاب و...) استفاده کنید. دقت کنید ضدآفتاب شما حتما باید فاقد چربی باشد.
6
7