بستنی هم مثل ماست قابلیت نگهداری باکتریهای پروبیوتیک را دارد. این باکتریها کپسولهایی با قطر بسیار نازک (سایز میکرو یا نانو) دارند و به اصلاح فلور میکروبی روده انسان و جلوگیری از رشد باکتریهای بیماریزا در روده و ایجاد بیماری رودهای کمک میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی
تهران گفت: بستنی هم مثل ماست قابلیت نگهداری باکتریهای پروبیوتیک را دارد که از
رشد باکتریهای بیماریزا در روده جلوگیری و از بروز بیماری رودهای پیشگیری
میکند.
احمدرضا درستی مطلق در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس،
افزود: بستنی ماده غذایی خوشمزهای است که به ویژه در فصول گرم کودکان و نوجوانان
علاقه زیادی به مصرف آن دارند.
وی گفت: بسیاری از مردم تصور میکنند که
بستنی میتواند به عنوان یک ماده لبنی مناسب مثلاً جایگزین شیر یا ماست) محسوب شود
و حتی افراط در خوردن آن نیز ایرادی ندارد.
سلامت نیوز: عضو هیئت علمی
دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: این در حالی است که علاوه بر مقدار زیادی شیرین
کنندههای طبیعی یا شیمیایی، خوردن حتی یک قاشق بستنی مقدار زیادی چربی اشباع شده
(حیوانی) وارد بدن میکند که اغلب به اندازه نیمی از کل چربی اشباعی است که در روز
باید خورده شود، است.
درستی گفت: مصرف چربی اشباع زیاد موجب چاقی،
بیماریهای قلبی-عروقی و دیگر بیماریهای خطرناک مشابه میشود.
وی افزود:
البته بستنی مواد مغذی با ارزشی مثل پروتئین، کلسیم، ویتامینها، مواد معدنی و
انرژی دارد، ولی به جای آن میشود ماست کم چربی یخ زده خورد که همه این مواد را
داشته ولی چربی بسیار کمتری دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
اضافه کرد: بستنی هم مثل ماست قابلیت نگهداری باکتریهای پروبیوتیک را دارد. این
باکتریها کپسولهایی با قطر بسیار نازک (سایز میکرو یا نانو) دارند و به اصلاح
فلور میکروبی روده انسان و جلوگیری از رشد باکتریهای بیماریزا در روده و ایجاد
بیماری رودهای کمک میکنند.
درستی گفت: در برخی موارد از جمله پس از جراحی
لوزه، مصرف غذاهای سرد، مرطوب با طعم ملایم و دارای قوام نرم (از جمله بستنی) در
روزهای اول برای بیمار آسانتر بوده و از ایجاد خونریزیهای بعد از عمل پیشگیری
میکند.
وی افزود: بستنی از جمله غذاهایی است که در برخی افراد موجب حمله
میگرنی میشود. این غذاها بر روی آزاد شدن سروتونین و نوراپی نفرین اثر کرده و موجب
انبساط یا انقباض عروق میشوند.