یک متخصص طب سنتی ایران با اشاره به لزوم حذف کله پاچه، ماکارونی چرب، جگر، پیتزا و سوسیس از وعده های غذایی ایام امتحان، از دانش آموزان و دانشجویان خواست از مصرف غذاهای سنگین و سرخکرده در روزهای امتحان بپرهیزند.
دکتر مجید انوشیروانی در گفت و گو با ایسنا ، با اشاره به لزوم پرهیز از مصرف غذاهای دیرهضم در ایام امتحانات، گفت: اختلال عملکردهای مغزی پس از مصرف غذاهای پرچرب موجب بروز رفتار تغذیهای نامناسب شده، یا مصرف غذاهایی که موجب پرکاری دستگاه گوارش یا فساد غذا در معده می شوند، عملکرد مغزی کاهش می یابد، بنابراین دانش آموزان و دانشجویان باید در روزهای امتحان از پرخوری اجتناب کرده و حتی الامکان غذاهای سبک و زودهضم مصرف کنند.
وی در ادامه گفت: حجم زیاد غذا حتی در صورت لطیف بودن آن، موجب فشار آمدن بر دستگاه گوارش و صرف نیروی بیشتر برای انجام اعمال هضم و جذب و دفع آن میشود بطوری که بدن از تامین انرژی لازم برای کارهای مغزی بازمیماند، به همین دلیل مصرف غذاهای سنگین و سرخکرده مانند کله پاچه، ماکارونی چرب، جگر، پیتزا و سوسیس در روزهای امتحان توصیه نمی شود
این متخصص طب سنتی ایران با توجه به آغاز ایام امتحانات به دانشآموزان و دانشجویان هشدار داد: در روزهای آزمون از پرخوری خوداری کنند، چرا که هرگونه ناسازگاری غذایی و فساد هضم در معده منجر به افت شدید عملکرد مغز می شود.
انوشیروانی یادآور شد: از دیدگاه طب سنتی ایران مصرف همزمان بعضی غذاها و میوههای لطیف مانند شیر و توت، ماهی و توت فرنگی یا شیر و پیاز و حتی شیر و ماهی در یک وعده غذایی نهی شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه نباید از توت فرنگی به عنوان دسر استفاده شود، افزود: باید به این نکته توجه داشت که غذاهای لطیف و خوشهضم هرگز نباید پس از غذای سنگین و دیرهضم استفاده شوند به طور مثال خوردن توت فرنگی پس از صرف غذاهای چرب بسیار نامناسب است.
دکتر انوشیروانی مصرف غذاهای کم کالری را در فصل امتحانات مناسب ندانست و گفت: این نوع غذاها سبب کندی عملکرد مغز و خوابآلودگی در فرد شده و هوشیاری را کاهش میدهند، موادی همچون ماست، دوغ و کاهو از این جملهاند.
وی با اشاره به اینکه غذاهای نفاخ برای مصرف در روزهای امتحان مناسب نیستند، تصریح کرد: موادی همچون حبوبات خیس نکرده در غذا و مواد نفاخ مانند؛ کلم، تربچه، سیر و پیاز، غذاهایی هستند که علاوه بر ازدیاد فعالیت دستگاه گوارش، عملکرد سیستم اعصاب مرکزی را دچار اختلال کرده، موجب سنگینی و خوابآلودگی فرد میشوند.
این متخصص طب سنتی ایران در پایان به دانش آموزان و دانشجویان یادآور شد: در روزهای آزمون از مصرف زیاده از حد خوراکیهای محرک سیستم عصبی مانند قهوه، نسکافه و چای پررنگ خودداری کنند، نوشیدن مفرط این نوع مواد موجب ایجاد احساس ناآرامی و اضطراب شده، تمرکز و یادگیری را مختل میکند.
منبع سلامت نیوز
سلام.
حتما بهم سر بزن
mehray
عقل و اخلاق جهانشُمول
سه شنبه 31 اردیبهشت ماه سال 1392
مهرای-عاشیق آلماسى
غیر...
چو ز غِـیری بهانه گیری و دُشنامی
رَمَد ز پَستی خوی تو هر شازده و پرنیایی
ز زخم زبان تو نالان پیر و ماریایی
ز هیز تو رَنجَد هر چهر و دلربایی
برو تو ای فرومایه و پَرخاشی
که نفرت زایی ز هر گفتار و کرداری
هر از گاه ز خوی بَدَت ما را آزاری
که ز بَدکاری نیست تو را شرمساری
ز کسب معرفت همی زاید رایش انسانی
ز عقل سالم بیاید اخلاق جهانی
ز خِرَد و اخلاق تو را چنان آراستی
خوشگلدی که هر جای اُتراقی
شنگیل آوا یوردى، عاشیق آلماسى
گاهدان گئدوب، اوْردا قوْناق قالماسى
مَکُن چشمان را غمالود که آیدی
ز افروختن آذر و اسفند، نوروز بهاری
ستم برفت چو زبان را به اندیشه رایی
مهرای شد چو گل به رایحه افشانی
ز عشق، ما شدیم و غیرمان را آشنایی
ز عشق وصل شدیم و وصلمان را آشیانی
من یک بیت از منظومهٔ حیدربابای زندهیاد شهریار را میهمان شعرم کردم به جهت علاقه و احترام به این شاعر فرهیخته آذربایجانی ایرانیمان و همچنین زیباتر و پربارتر کردن شعرم. امیدوارم خوششتان آمده باشد.
شنگیل آوا یوردى ، عاشیق آلماسى
در سرزمینِ شنگل آوا ، سیبِ عاشقان
گاهدان گئدوب ، اوْردا قوْناق قالماسى
رفتن بدان بهشت و شدن میهمانِ آن
تقلید از روزنا مه و کتابی که من قرار چاب کنم یوقت از حرفم دلخور نشی تو می توانی هر کاری که بخواهی بکنی